Tuesday, January 11, 2011

Karakter Anak Kedua

Untuk pengetahuan semua lah kan aku nie anak kedua daripada enam adik beradik ye.Tajuk kali nie lebey kepade ciri2 anak kedua.Mesti korang pon yg merupakan anak kedua nak tahu kan ape ciri2 korang yg sebenar.Ok berdasarkan aku punye pemerhatianlah kan (sebab aku buat eksperimen atas diri aku sendriri hihi) dan berdasarkan dari pembacaan aku sendiri anak kedua nie lebey banyak pendiam,lebey suka berdikari dan yang paling best sebab suka menyendiri.Betol ke anak kedua macam tu?err kalo aku,aku akan jawap YESS!sebab sumer karakter tu ade kat aku sendiri.

1.Banyak Pendiam
Cikgu sekolah rendah aku pernah ngadu kat parents aku yang aku nie agak pendiam bile dalam kelas.Betol ke?wahaha sape yg pernah jadi classmates aku mesti tahu aku macammane.Bile time boley gelak,habes satu kelas dengo.Bile diam,diam sangat.Pelik kan?tapi yg pasti lah kan aku rase aku nie agak berahsia orangnye.Tak suke ceriter ape yg aku rase pade orang.Mayb sebab malu?wahahaha ade2 je la ko nii nadia. =)

2.Lebey berdikari
Yess!kengkadang aku sendiri tak percaye aku boley buat semua dengan sendirinya.Yela setengah gurl mesti masih mengharapkan parents tuk buat semua tuk diorang btol tak?sekarang baru aku rase aku dah dewasa dan semakin matang utk fikirkan tentang diri sendiri.Kengkadang bile aku berjalan sorang2 nak pegy station bas aku penah bercakap dgn diri sendri 'macam nie ke rase hidup jauh dari parents?hati aku menangis'.Tapi sekarang aku kene berani buat semuanya sendiri.Sampai bila nak harapkan orang betol tak?berpijak dikaki sendiri Nadia!

3.Suka Menyendiri.
Ye diri Nadia neh.Aku lebey suka menyendiri.Kengkadang tu aku lebey rela duduk dalam bilik aku sendiri je..yg pasti aku tak ganggu sape2.Macam kat hostel aku,aku tak suke lepak2 bilik orang laen.Tak selesa dan kengkadang sikap meyendiri aku nie buat aku jadi 'lambat' dalam semua hal.Come on Nadia kengkadang tu kau kene jugak jadi busybody neh!penting taw.Jangan sampai ape pon tak tahu.Suka menyendiri atau lebey spesifik berangan?haha aku tak nafikan yg berangan tu penting oke!berangan ape yg kite impikan dalam hidup kite,tak salahkan?ngeh3 tapi jangan jadi angan2 mat jenin sudaahhhh!lingkup lah kau Nadia..berangan bende yg boley memotivasikan kite kearah yg lebey positif.Satu bende yg baek ok.:)

So conclusion nye jadilah diri sendiri oke?ade ke anak yg kedua karakter dye macam aku?wahaha ke aku sorang jer yg mcm tue?itu aku tak pasti,yg pasti itulah karakter NURUL NADIA NASIR!so aku harap lepas nie kalo terserempak ke,terrkenal aku ke jangan ingat aku sombong pulak ye?err orang kate belum kenal,maka tak cinta.So tegur2 lah k?hee :)

1 comment:

Anonymous said...

sy ank kedua n sy sgt bersetuju ngn anda......hehehehe